Mainos
Mainos

31.3. Presidentti puhdistaa mielensä taiteella

Presidentti Tarja Halosta viedään kulttuurielämyksestä toiseen, joskus useita kertoja päivässä. Milloin hän toimii näyttelyn suojelijana, milloin juhlakonsertin kunniavieraana.

Tarjontaa on enemmän kuin moni pystyisi sulattamaan. Tarjolla ovat yleensä uusimmat ja upeimmat teokset. Mutta Tarja Haloselle tämä ei riitä: vapaa-aikanaankin hän on kulttuurin suurkuluttaja.

Halosen nähdään viikonloppuina luikahtavan muun kansan joukossa taidenäyttelyihin ja arki-iltaisinkin teatteriin. - Mä suorastaan rakastan teatteria, sanoo Halonen 45 minuuttia -ohjelmalle.

Kuvanveistoa ja maalausta

Halonen on itsekin vapaa-ajan taiteilija: uusin harrastus on kuvanveisto. Halonen kävi kuvanveistokurssin ja on lajista innoissaan.

- Taide tuo iloa elämään. Siinä voi pestä aivonsa kaikesta muusta ja keskittyä vain siihen, onko sekoitettu väri juuri oikea tai taiteilijan näkökulma harkittu.

Halonen kertoo 45 minuuttia -ohjelman erikoishaastattelussa, miten koulu ei onnistunut tappamaan hänestä luomisen iloa, vaikka opettajat eivät aina olleetkaan kannustavia. Peruskoulun pitäisi presidentin mielestä taata jokaiselle opastus taiteen maailmaan.

Häntä huolestuttaa lasten eriarvoistuminen. Osalle tarjotaan kulttuuriharrastuksia liikaakin ja osa jää vanhempien tuen puuttumisen takia ilman. - Nämä lapset pitää nähdä yhteisinä, sanoo Halonen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme