Mainos
Mainos

4.11. Katri Helenan laulussa uusi ote

Suomalaisen iskelmän kiintotähti, Katri Helena, on jälleen hyvässä nosteessa. Artisti on juuri päättänyt menestyksekkään Salaisuuksia-kiertueen, jonka kaikki konsertit myytiin loppuun.

Keskiviikkona 4. marraskuuta julkaistava albumi "Tulet aina olemaan" on jo ennakkoon saanut innostuneen vastaanoton. Kiertueella siitä kuultiin jo muutamia lauluja vanhojen klassikkohittien lisäksi.

Uutta tulkintaa

Vibrafonisti Arttu Takalo ja kahdeksan muusikon orkesteri sai uusilla sovituksilla aikaan hienon soinnin ja uutta tulkintaa. Vaikka kokeneella iskelmäleidillä on takanaan 46 vuoden ura, pisti uuteen hyppääminen Katri Helenallekin perhosia vatsaan.

- Pelotti, pelotti. Minä ajattelin, että nyt on kyllä täti liemessä. Kyllä siinä monta unetonta yötä vietettiin, ennenkuin homma oli paketissa ja voitiin mennä yleisön eteen. Mutta sitten se into, jonka sain orkesterista, rohkaisi vaan menemään. Kaikki semmoinen missä pistää itsensä likoon niin, ettei ole varma lopputuloksesta ja sitten kun onnistuu, se on hienoa, summaa Katri Helena tyytyväisenä.

Kiertueella on kuultukin uuden vaihteen lauluunsa saanutta Katri Helenaa. Vanhoissa hiteissä kuten "Katson sineen taivaan", "Anna mulle tähtitaivas", "Vasten auringon siltaa" oli raikas ote ja sointi. Mutta laulajatähti laajensi ilmaisuaan monissa kappaleissa myös rockin, jazzin ja lattarimusiikin puolelle.

Surun koulu

Katri Helenan uudella levyllä kuullaan tuntoja ja sävyjä laulajan henkilökohtaisesta elämästä. "Tulet aina olemaan" -kappaleessa soi kaipaus ja haikeus.

Laulajan poika kuoli keväällä äkillisesti sairaskohtaukseen vain 33-vuotiaana. Katri Helenan ensimmäinen mies, Timo Kalaoja, kuoli vuonna 1988.

-Se että me tänne jääneet suremme ja ikävöimme, se on meidän koulumme ymmärtää ja oivaltaa asioita. Uskon, että he ketkä täältä ovat lähteneet, ovat oikein hyvässä paikassa, sanoo Katri Helena.

Mäkiä elämän tiellä

Katri Helena konsertoi Hämeenlinnassa lokakuussa 2009.

-Toivon voivani viestittää ihmisille elämänuskoa ja elämäniloa kaikesta huolimatta. Ei kenenkään elämä mene helposti. Siellä on ylä- ja alamäkeä, mutta se tie me on lähdetty kulkemaan.

Katri Helena on laulanut tuhansia konsertteja, studioalbumeja on ilmestynyt 30 ja levyjä myyty yli miljoona kappaletta. Se on tehnyt 64-vuotiaasta artistista iskelmälaulun ikonin.

-Mä haluan aina elää sen laulun, olla läsnä ja luulen että juuri se on mun voimani, miettii laulaja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme