Mainos
Mainos

4.2. Gootti haluaa säväyttää

Heillä on usein violetin tai tulenlieskan väriset hiukset, kalmankalpeat kasvot, musta asu ja jykevät varsisaappaat. He rakastavat punaisia ruusuja, silkkikorsetteja ja hopeisia, raskaita koruja, joissa säihkyvät punaiset granaattikivet.

Gooteista tulee mieleen Draculan synkkä linna Transylvaniassa. Gootti haluaa säväyttää, olla dramaattinen ja kuunnella raskasta metallia. Erikoisessa ulkonäössä yhdistyvät 1800-luvun romantiikka, nykypäivän industrialismi ja kauhu.

Nainen korsetissa hitsauslasit päässä tai meikattu mies hameessa ja maihinnousukengissä - gootit yhdistävät asuissaan monia maailmoita. Gootti tahtoo kyseenalaistaa ja leikitellä rooleilla. Juhlissa goottinaisen asu on majesteetillinen. Hame on pitkä ja silkkinen. Yläosana on aina tiukalle nyöritetty korsetti.

Suomi on goottien luvattu maa. Heistä tunnetuin on kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Sofi Oksanen, joka kuuluu goottien älymystöön. Gooteilla onkin monia alalajeja.

Kirjailija Mike Pohjola on viktoriaaninen gootti, joka ihailee 1800-luvun romantiikkaa: vampyyritarinoita ja tuberkuloosiin kuolevia runoilijoita.

Kuoleman läheisyys, hautausmaat ja salatieteet kiinnostavat älykkögoottia. Pohjolan mukaan alhaisemmat gootit arvostavat vain näyttävyyttä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme