Mainos
Mainos

4.2. Käytetty sotilaskone päätyy suomalaisen taskuun

Saimme ensimmäisinä tilaisuuden todistaa kameran kera, kuinka käytöstä poistetut sotilaslentokoneet otetaan hyötykäyttöön. Koneiden rungon alumiinista tehdään yllättäviä tuotteita.

Suomessa on viime vuosina kierrätetty satoja vanhoja sotilaskoneita. Valtaosa on peräisin Venäjän armeijalta, mutta joukossa on myös Suomen ja Ruotsin ilmavoimien lentokoneita.

Kolmen miljoonan viulu

Pietari Inkinen ja Stradivarius

Pietari Inkinen, 23-vuotias viulisti ja kapellimestari on saanut sen, mistä viulisti voi tavallisesti vain uneksia: stradivariuksen. Ei tosin omaksi, mutta käyttöönsä kolmeksi vuodeksi.

Inkistä ihastuttaa stradivariuksen soinnin kirkkaus. Huippuviulu pääse arvoiseensa käyttöön, kun Inkinen soittaa Sibeliuksen viulukonserton Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Teoksen kantaesityksestä on kulunut sata vuotta.

Isä ja tytär, mutta vain viikonloppuisin

Jussi ja Mandi Lampi, isä ja tytär

Näyttelijä Jussi Lampi ja hänen tyttärensä Mandi ovat viikonloppuisä ja viikonlopputytär. Totuus ja taru sekoittuvat, kun he esittävät samanlaista paria turkulaisen Linna-teatterin esityksessä Älä soita äidille.

Näytelmässä isä ja tytär ottavat välillä kiivaasti yhteen, kun isä ei ole tajunnut tyttären kasvavan. Oikeassa elämässä Jussi ja Mandi puhuvat asioista varsin suoraan.


Lähetyksen muita aiheita: Sairas vanhus ei saa muuttaa. Huumeperhe, tulkaa käymään!

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme