Mainos
Mainos

4.3. Autoteollisuuden huikea ylituotanto veronmaksajien piikkiin

Kansainvälisen autoteollisuuden ylituotanto on karannut käsistä. Asiantuntija-arvioiden mukaan maailmassa tuotetaan joka vuosi yli kymmenen miljoonaa autoa, joita kukaan ei tarvitse eikä osta.

Ylikapasiteetti ja -tuotanto ovat paisuneet, koska pörssinoteerattujen autokonsernien vuosi toisensa jälkeen lupaama kasvu ei ole toteutunut. Vaikka globaali talouskriisi on nyt hyydyttänyt autojen myynnin lähes kokonaan, saksalaista Opelia ja monia muita vaikeuksiin ajautuneita autonvalmistajia ei haluta päästää konkurssiin.

Verovaroja pumpataan yhtiöille, joiden tuotteille ei löydy markkinoilta riittävästi ostajia. Opelin johto ja ammattiyhdistysliike varoittavat Saksassa vaaleihin valmistautuvia poliitikoita massairtisanomisista, jos valtio ei takaa tarvittavia miljardien lisäpääomia.

Yhdysvaltalaiseen GM-konserniin kuuluvan Opelin työntekijöiden mielestä autoteollisuuden ylituotantoa pitää purkaa jostain muualta kuin Saksasta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme