Mainos
Mainos

4.3. Teurashevosadressin tie Brysseliin

Teurashevosten julmista kuljetuksista kertonut reportaasi esitettiin MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa joulukuussa 2007. Juttu sai suomalaiset liikkeelle.

Kauhistuttavien kuvien järkyttämät kansalaiset löysivät toisensa netin kautta. He käynnistivät nettiadressin, jonka on tähän mennessä allekirjoittanut lähes 50 000 ihmistä.

Asia ei suinkaan ole jäänyt tähän, vaan vetoomuksen käynnistäjät ovat uutterasti hakeneet yhteyksiä muihin eläinsuojeluaktivisteihin Euroopassa. Nyt suomalaisadressi on viety Euroopan komissioon, osana yhteistä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen vetoomusta.

Siinä vaaditaan EU:n teuraseläinten kuljetuksia koskevien säädösten parantamista. Niistä tärkein on yläaikarajan asettaminen pitkille teuraseläinkuljetuksille.

EU:ssa on jo ennestään voimassa tiukat säännökset teuraseläinkuljetuksille, mutta kaikki maat eivät niitä noudata, ja EU:n valvonta vuotaa.

Terveysasioista vastaava EU:n komissaari Androulla Vassiliou otti vetoomuksen vastaan ja asian omakseen. Hän lupasi viedä parannusesitykset Euroopan parlamentin käsiteltäviksi lähikuukausien aikana.

Vassiliouhun teki suuren vaikutuksen tavallisten suomalaisten rooli adressin taustalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme