Mainos
Mainos

4.4. Koulujen turvattomuus lisääntyy rahaleikkauksissa

Espoon Auroran koulun viidesluokkalaisia on ohjeistettu, mitä tehdä jos kouluampuja tulee meidän kouluun. Oppilaiden mielestä se voi tapahtua myös omassa koulussa, vaikka useimpien mielestä se on epätodennäköistä. Asiasta keskusteleminen opettajien kanssa on vähentänyt pelkoja ja oppilaat ovat sisäistäneet käytännön toimintaohjeet.

Auroran koulun rehtori Martti Hellström on huolissaan siitä, että kun koulujen valtionosuuksia taas leikataan, se lisää turvattomuutta. Rahojen vähentäminen vie lapsilta ja nuorilta päteviä opettajia ja auttajia, jotka voisivat tukea terveen itsetunnon kehittymistä ja yhteisöllisyyttä. Hellströmin mielestä on tärkeää osoittaa, että oppilaista välitetään.

Illan lähetyksessä lisää oppilaiden ajatuksia Oriveden koulussa tapahtuneesta ampumisesta. Studiossa Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila pohtii, mitä asialle pitäisi tehdä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme