Mainos
Mainos

4.4. Putkiremontti, joka ei mennyt putkeen

Kymmenientuhansien suomalaisten kotitaloissa tehdään vuosittain putkiremontti. Remontti kuuluu taloyhtiöiden suurimpiin ja kalleimpiin, mutta johtaa pahimmillaan myös suureen ja kalliiseen riitaan.

Kukaan ei tiedä, kuinka paljon putkiremonteista riidellään. Kuluttajavirastoon tulee vuosittain parisataa valitusta putkiremonteista, vaikka ne eivät lainkaan kuulu kuluttajavirastoon. Kuluttajaliiton asumisneuvontaan putkiremonteista soitetaan usein, mutta tilastoa asiasta ei ole.

Eräs helsinkiläinen taloyhtiö kävi oikeutta putkiremontista vuosikausia. Yhtiö sai hovioikeudesta korvauksia, mutta isännöitsijän mielestä aivan liian vähän.

- Emme missään nimessä saaneet oikeutta. Olin ensimmäistä kertaa käräjäoikeudessa ja kuvittelin, että siellä puhutaan totta. Mutta huomasin, että mitä enemmän palturia siellä puhuu, sen paremmin siellä pärjää, taloyhtiön isännöitsijä sanoo.

- Juttupino oli metrin korkuinen, liian iso ja liian vaikeaselosteinen. Pitäisi olla semmoinen tuomari, joka ymmärtäisi putkiremonteista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme