Mainos
Mainos

4.5. Kuka auttaa lasta avioerossa?

Jos vanhempien ero on riitainen, saattaa lasten erokokemus jäädä liian vähälle huomiolle. Tänäkin vuonna arviolta 30 tuhatta lasta joutuu kokemaan perheen hajoamisen.

Lasten ahdistukseen ollaan heräämässä, ja lapsille on tarjolla omia eroseminaareja. Niissä eroa käsitellään lapsen tarpeista lähtien, ja siten että hänen itsetuntoaan pyritään vahvistamaan.

Uhkaako Seteciä Suuri Puhallus?

Suomalainen Setec valmistaa muun muassa passeja ja tunnisteteknologiaa. Setec on entinen Suomen Pankin setelipaino. Nyt Seteciä ollaan myymässä Gemplus-nimiselle yritykselle. Alun perin ranskalainen firma pitää nykyään päämajaansa Luxemburgissa.

Gemplusin viime vuosien yrityskaupoista monet ovat johtaneet ostettujen yritysten lakkauttamiseen.

Tämän takia Gemplusin perustanut, mutta toimitusjohtajan paikalta pois savustettu Marc Lassus varoittaa suomalaisia.

Yhä useampi palkkaa siivoojan kotiinsa

Siivoojien käyttö arjen apuna on lisääntynyt viime vuosina nopeasti. Jo joka viides suomalainen ostaa ammattisiivoojan palveluja ainakin kerran vuodessa.

Kynnystä siivoojan palkkaamiseen on madaltanut merkittävästi kotitaloustyön verovähennysoikeus. Mutta myös asenteet ovat muuttuneet.

Taistelu Jerusalemin herruudesta

Uskonsodat olivat historiallisesti merkittäviä tapahtumia, mutta valkokankaalla niitä on kuvattu harvoin.

Ridley Scottin ohjaama Kingdom of Heaven - Taivas maan päällä kuvaa kolmatta ristiretkeä 1100-luvulla, jolloin kristityt ja muslimit kamppailivat Jeusalemin herruudesta.

Konfliktissa näyttää olevan jotakin kovin pysyvää.

Veimme Helsingin yliopiston tutkijan, keskiajan ristiretkistä väitöskirjaa tekevän Sini Kankaan arvioimaan kiisteltyä elokuvaa.

Lasilintujen luoja Oiva Toikka

Taitelija Oiva Toikan suunnittelemat kauniit, lasiset linnut kuikasta kuningatarkalastajaan ovat maailmankuuluja. Lintuja on syntynyt jo noin 300 erilaista.

Toikka työstää lintuja taitavan lasinpuhaltajaryhmän kanssa. Suunnittelijan mukaan on hyvin tärkeää, ettei olla turhan pikkutarkkoja yksityiskohdissa, vaan että lintuun tulee oikea peruskaraktääri.

Toikan mielestä suomalaisessa muotoilukeskustelussa on liikaa turhaa jäkätystä ja huonoa itsetuntoa. Itse hän aikoo jatkaa lintujen ja muiden lasiveistosten suunnittelua niin kauan kuin inspiraatiota riittää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme