Mainos
Mainos

4.5. Yhtä aikaa työttömyyttä ja pulaa tekijöistä

Työtä ja työpaikkoja - siitähän syntyy verotuloja ja hyvinvointia. Tässäpä yksinkertainen resepti, jota monet poliitikot toistelivat eduskuntavaalien alla. Entä kun kotimainen kasvuyritys ei löydäkään pätevää työvoimaa? Kasvulle pitää panna itse rajat, kun eletroniikkaosaajista ja automaation taitavista sorvareista on pulaa.

Suomalainen ammattikoulutusjärjestelmä on pudonnut kehityksen kelkasta, väittävät Venäjälle ja Kiinaan rynnistävät pirkanmaalaiset metallialan yrittäjät. Sastamalassa Pirkanmaan ja Satakunnan rajalla on tehty jo pitkään useiden kuntien ja yritysten koulutusyhteistyötä, jotta edes lähiseudun yrityksille saataisiin tarpeeksi työvoimaa.

Muuttoliike on hidasta ja liikenneyhteydet heikot. Työvoima pitää siis saada omista kouluista ja se suorastaan imuroidaan firmoihin.

Kaupungin ammattikoulun valjastaminen firmojen tarpeisiin on täysin välttämätöntä, mutta päättävätkö firmat jo kohta mitä verovaroin ylläpidetyissä ammattikouluissa opetetaan?

Koulun rehtori vain kannustaa koko Suomea tällaiseen yhteistyöhön. Yritykset muun muassa ostavat koululle koneita, jotka sitten aikanaan jäävät koulun omaisuudeksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme