Mainos
Mainos

5.10. Koirakuria oppimassa

45 minuuttia sai pari viikkoa sitten esitetystä, vaarallisista koirista kertoneesta tv-raportista runsaasti palautetta. Aiheen herättämän suuren mielenkiinnon vuoksi jatkamme koiriin liittyvien pulmien käsittelyä.

Suomessa on jo yli kuusisataatuhatta koiraa, väkimäärään suhteutettuna kenties eniten maailmassa. Kun koiria on paljon, niin on myös ongelmia.

Koira hankitaan usein kevyin perustein. Ei mietitä sitä, miten paljon vastuuta ja sitoutumista kotieläimen pitäminen merkitsee.

- On koira pieni tai iso, jokaisella pitää olla tapakasvatus, muistuttaa koirien kouluttaja Susanna Visapää. Niin koirasta saadaan yhteiskuntakelpoinen. 45 minuuttia kävi seuraamassa Visapään antamaa koulutusta. Harjoittelu alkaa jo pentujen leikkikoulusta.

Eläinkouluttaja Tommy Wirénin pakeille puolestaan ohjataan paljon purevia koiria.

- Jos koiran kasvatuksessa on paljon rangaistuksia ja pelotteita, lopputulos on säikky, aggressiivinen ja pelkäävä koira, Wirén sanoo.

Hänen mielestään ihmisten huolimattomuus ja vastuuttomuus ovat lisääntyneet.

- Jos haluaa, että koira muuttaa käytöstään, on ensin muutettava omaa toimintaansa.

Katso Marja Juonalan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme