Mainos
Mainos

5.10. Lapsen on vaikea päästä terapiaan

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on avattu lastenpsykiatrian kriisiosasto. Tarkoitus on, että lapsi pääsee hoitoon, ennen kuin hänen tilanteensa kärjistyy pahaksi.

Ongelma on jatkohoidossa: vakavasti masentunut lapsi voi joutua odottamaan psykoterapiaan pääsyä yli vuoden.

Liian pitkä odotus vaikuttaa lapsen koko loppuelämään. Oppimiseen jää kuoppia.

Lasten psyykkiset oireet ovat lisääntyneet ja muuttuneet rajummiksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissa lähetteiden määrä lasten psykiatriseen erikoissairaanhoitoon on kolminkertaistunut verrattuna 90-lukuun.

Mitä mieltä kansa Bodom-jutusta?

Espoon käräjäoikeus kertoo perjantaina päätöksensä Nils Gustafssonin syyllisyydestä tai syyttömyydestä Bodominjärven kolmoismurhaan.

Alan asiantuntijat varovat tiukasti ottamasta kantaa etukäteen.

Sen sijaan monella tavallisella kansalaisella on jutusta jo selvä näkemys, jota ei välttämättä muuta edes oikeuden päätös.

Viranomaiset epäilivät Copterlinen turvallisuutta ennakkoon

Ilmailulaitoksen edustajan mukaan helikopteriyhtiö Copterlinen toiminnassa on ollut puutteita esimerkiksi toistuvaiskoulutuksessa ja tarkastuslennoissa.

Copterline on ollut pitkään Ilmailulaitoksen erityistarkkailussa, mutta yhtiön toimilupaa ei ole peruttu, koska viranomaisilla ei ole ollut mielestään riittävän pitävää laillista syytä luvan peruuttamiseen.

Entinen liikenneministeri Leena Luhtanen haluaa, että Copterlinen koko toimintakonsepti käydään perusteellisesti läpi.

Suomalaisten onni kukoistaa, vain stressi kiusaa

Suurin osa suomalaisista tuntee olevansa onnellisia tai jopa onnellisempia kuin muut samassa elämäntilanteessa olevat.

MTV3:n onnellisuusbarometri paljastaa, että tyytyväisimmät suomalaiset löytyvät Oulun läänistä. Pienestä stressistä huolimatta ihmisten usko tulevaisuuteen on luja.

Jalkapallofanit innostuivat elokuvanteosta

Kolme tuhatta Newcastle Unitedin fania otti innolla osaa jalkapalloelokuva Goalin filmaukseen. Fanit viettivät 15 tuntia katsomossa kylmässä säässä. He jaksoivat hurrata näyttelijöille ja sepittivät heistä lauluja.

Elokuva kertoo meksikolaisnuorukaisesta, joka pääsee vaikeuksien kautta pelaamaan valioliigajoukkueeseen.

Veimme Newcastlesta kotoisin olevan valmentajan Keith Armstrongin katsomaan Goalia. Hänen mielestään tarina sopii hyvin työläiskaupunkiin.

Stand up on elämäntapa

Yksi mies, suuri näyttämö ja kahden tunnin esitys.

Vaikka haaste on suuri, André Wikström ei pidä stand up -komiikan esittämistä työnä vaan pikemmin elämäntapana.

Wikström uskoo, että suomenruotsalaisuus antaa hänelle hyödyllistä etäisyyttä. Sen ansiosta hän pystyy ravistamaan sekä suomen- että ruotsinkielisen kulttuurin luutumia.

Wikström haluasi yhteiskunnan panostavan enemmän lapsiin ja vanhuksiin. Jos koululuokat olisivat pienempiä, lapset oppisivat paremmin. Sijoitettu raha tulisi aikanaan takaisin korkojen kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme