Mainos
Mainos

5.11. Tuliko potilasjärjestöistä lääketehtaiden juoksupoikia?

Lääketehtaiden etu on, että lääkkeitä myydään paljon ja että ne ovat kalliita.

Potilasjärjestöt ovat lääkefirmoille kanava tiedottaa ja markkinoida uusia tuotteita, ja potilasjärjestöt puolestaan painostavat poliitikkoja. Tavoitteena on saada saada uudet lääkkeet nopeati sairaiden käyttöön, vaikka ne olisivat vanhoja kalliimpia.

Uutistoimituksemme selvitti yhteistyötä, joka toimii niin että lääketehtaat tukevat potilasjärjestöjä rahallisesti. Kysymys kuuluu, kenen etua tässä lopulta ajetaan, kun yhteiskunta korvaa merkittävän osan lääkkeiden hinnasta?

Lukivaikeuden voi voittaa

Opiskelua

Noin miljoonalla suomalaisella on tai on ollut oppimisvaikeuksia. Kun lapsi on koulussa rauhaton, hänellä on todennäköisesti ongelmia oppimisessa. Esimerkiksi lukivaikeus nakertaa lapsen itsetuntoa ja syrjäytymisriski moninkertaistuu.

Hannu Hätisen tarina on onnellinen lukivaikeudesta huolimatta. Hätinen oppi lukemaan 36-vuotiaana sensomotorisen kuntoutuksen avulla. Nyt hän on kouluttautunut antamaan samaa terapiaa itse.

Löytävätkö uusnatsit ja muslimiterroristit toisensa?

Uusnatseja

Aakkosten kahdeksas kirjain on H niin kuin Heikki. Kun saksalaisen kapakan nimi on Club 88, se tarkoittaa uusnatsien kokoontumispaikkaa eli Heil Hitler -klubia. Saksassa on paljastettu kaksi puolisotilaallista terroristikoulua, joista toinen kokoontui Club 88:ssa.

Osa saksalaisista ajattelee, että turvallisuusviranomaiset vain kiihottavat uusnatseja tehdäkseen itsensä tärkeiksi. Toiset kokevat oikeistoterrorismin uhan kasvaneen erityisesti siksi, että vanha yhteys muslimiterrorismiin on löytynyt uudelleen.


Lähetyksen muita aiheita:

Kun juopuu julkisuudesta, häpeä häviää. Parhaat sotakuvaajat. Lähikuvassa Robbie Williams.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme