Mainos
Mainos

5.12. Fantasia myy - me nautimme

Kultainen kompassi on näyttävä fantasiaelokuva, joka saa maailmanensi-iltansa 5. joulukuuta. Elokuva pohjautuu Philip Pullmanin Universumien tomu -romaanitrilogian ensimmäiseen osaan.

Tarina kertoo 12-vuotiaasta Lyrasta, joka pelastaa kadonneita lapsia. Apuna tytöllä on kultainen kompassi ja seurana daimoni Pantalaimon.

Elokuvan katsojatavoitteet ovat korkealla ja kirjasta otetaan uusia painoksia.

Fantasiamaailmassa kaikki on mahdollista. Sen tietävät hyvin myös Harry Potter -kirjojen laajat lukijapiirit. Fantasiakirjallisuus ja -elokuvat ovat varsinkin nuorten suosiossa.

Suomalaiset kirjailijat eivät häkelly suurten kansainvälisten menestystarinoiden edessä. Lempääläinen Sari Peltoniemi on kirjoittanut Topelius-palkintoehdokkaaksi nousseen fantasiakirjan Suomu. Teoksessa liikutaan nykyajassa ja Suomen lähihistoriassa. Juonen käänteiden rinnalla kirja käsittelee isän ja tyttären välistä suhdetta.

-Nuoret nauttivat eettisestä pohdiskelusta, jota fantasiakirjoihin usein sisältyy, sanoo Peltoniemi.

Mitä muuta fantasia antaa? Kysymyksiin vastaavat Harry Potter -roolipelin nuoret pelaajat, Kultainen kompassi -elokuvan tekijät ja suomalaiset fantasiakirjailijat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme