Mainos
Mainos

5.12. Uuden Nightwishin tulikaste

Suomen ykkösbändeihin kuuluva Nightwish palasi hiljan Yhdysvalloista viiden viikon mittaiselta kiertueelta. Se sujui yhtyeen keulahahmon ja kosketinsoittajan Tuomas Holopaisen mielestä "törkeän hyvin". Myös uusi solisti, ruotsalainen Anette Olzon, otettiin suopeasti vastaan.

Holopainen säveltää ja sanoittaa useimmat sinfonista metallia soittavan bändin kappaleet. Muusikko kertoo, ettei Yhdysvaltoihin lähdetty "maailmaa valloittamaan", vaan hakemaan uudella kokoonpanolla kokemusta ja hiomaan yhteisoittoa, kun Olzon on nyt mukana.

Parhaillaan Nightwish kiertää Pohjoismaita. Konsertteja on kaikkiaan kolmetoista. Suomessa Nightwish soittaa ensimmäisen konserttinsa 8. joulukuuta Levillä.

-Kyllä se tulikaste on nyt täällä Skandinaviassa, katotaan miten täällä menee. Varsinkin toi Suomi vähän jännittää, miten Ruotsin tyttö otetaan vastaan, mutt kyll mie luotan että tästä hyvä tulee, Holopainen sanoo.

Nightwish on kuuluu Suomen menestyneimpiin rockyhtyeisiin Himin ja Apocalyptican ohella. Nightwishillä on laaja, uskollinen kannattajakunta ulkomailla, erityisesti Keski-Euroopassa.

Maailmanlaajuisesti bändin levyjä on myyty noin kolme miljoonaa. Syyskuussa julkaistu Dark Passion Play -albumi on saavuttanut Suomessa jo triplaplatinan rajan, yli 90 000 myytyä levyä.

Tuomas Holopaiselle musiikki on nykyisin kaikki kaikessa, se mitä hän haluaisi tehdä koko ikänsä. Antautuminen ja palo näkyivät myös lavalla Kööpenhaminan konsertissa. Yleisön hurmos nousi kattoon.

45 minuuttia -ohjelma kävi seuraamassa konserttia, ja tapasimme sekä Tuomas Holopaisen että laulaja Anette Olzonin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme