Mainos
Mainos

5.3. Ammattina elokuvatuottaja

Elokuvatuottajan rooli on Suomessa kasvanut ja tullut näkyvämmäksi. Tuottajat ovat alkaneet itse kehitellä aiheita.

Elokuvatuottajan työ on riskienhallintaa, kassanhallintaa ja psykologiaa. Tuottaja kerää elokuvahankkeeseen tarvittavat rahat ja tekee sopimukset rahoittajien kanssa. Hän pitää kokonaisuuden koossa, varmistaa ohjaajalle työrauhan ja suunnittelee elokuvan markkinoinnin.

Tuottajan on nuuhkittava, millaiset aiheet kiinnostavat ja menestyvät maailmalla. Hänen pitää kyetä luottamaan vaistoonsa. Suomessa elokuvatuottajan työ on enemmän intohimoa elokuvaan kuin pelkkää bisnestä.

Taideteollisessa korkeakoulussa voi kouluttautua elokuvatuottajaksi, mutta taustoja ja polkuja työhön on monia. Tuottajat tuntuvat olevan yksimielisiä siitä, että tuottajan tärkein yhteistyökumppani on ohjaaja.

Ohjaajan ja tuottajan välinen suhde muistuttaa avioliittoa, jossa säröt vaikuttavat väistämättä yhteistyön hedelmään eli elokuvaan. On tärkeää, että ohjaajan luoma taide ja tuottajan haarukoima yleisö kohtaavat toisensa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme