Mainos
Mainos

5.3. Halpakauppojen kuningas Kyösti Kakkonen

Suomen suurimmaksi halpakauppiaaksi muutamassa vuodessa noussut Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen aloitti turvebisneksellä 1970-luvulla kotiseudullaan Kiihtelysvaarassa.

Kun bisnes näytti luistavan, Kakkonen karisti turvepölyt olkapäiltään ja ryhtyi halpakauppiaaksi. Nyt hän on alallaan Suomen suurin.

Perustaessaan veljensä kanssa Tokmannin Kakkonen koetteli erään Helsingissä toimivan, lähes samannimisen, mutta hieman enemmän ruotsalaisvaikutteisen mahtikaupan huumorintajua. Maalaishuumori ei purrut Mannerhemintiellä, ja käräjillehän siitä mentiin. Mutta nimi ei miestä pahenna ja Tokmanni sai pitää nimensä.

Nyt Tokmanni-konsernissa on yli 130 myymälää, liikevaihtoa noin 600 miljoonaa euroa ja töissä 2800 henkilöä.

Muutama vuosi sitten Kakkonen teki tärkeän päätöksen tavoitella rajua kasvua. Siihen löytyi mahdollisuus, kun Capmanin rahastot tulivat yhtiöön enemmistöosakkaiksi. Kakkonen omistaa Tokmanni-konsernistä neljänneksen, mutta koko konserni henkilöityy toimitusjohtajaansa.

-Kysyin itseltäni onko parempi omistaa 100 prosenttia 15 miljoonan euron bisneksestä vai neljännes 600 miljoonan bisneksestä, Kakkonen vertaa.

Seuraavaksi Tokmanni pohtii pörssiin menoa ja Venäjän valloitusta.

Vastapainoa bisnekselle Kakkonen hakee suomalaisesta muotoilusta, jota hän on kerännyt ahkerasti 20 vuotta. Hänellä onkin yksi Suomen suurimmista yksityisistä design-kokoelmista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme