Mainos
Mainos

5.5. Elämäntyönä luksus

Moni suomalainen muistaa neuvostoajan hilpeät bussimatkat silloiseen Leningradiin. Siellä suomalaisturistit yleensä majoitettiin kaupungin parhaimpiin hotelleihin kuten Europeiskajaan.

Vaikka ajat ovat muuttuneet, Europeiskaja on edelleen Pietarin paras hotelli. Eikä pelkästään Pietarin, se on valittu koko maailman parhaaksi viiden tähden hotelliksi.

Hienosti restauroidussa Europeiskajassa kaikki on viimeisen päälle. Toisin ei voisi ollakaan, koska asiakaskunta edustaa hotellivieraiden kermaa.

Europeiskajassa ovat yöpyneet muun muassa useat valtionpäämiehet, kuten presidentit Bill Clinton ja Jacques Chirac. Siellä on yöpynyt myös maailmankuulu tenori Luciano Pavarotti, jonka mukaan yksi hotellin yksi luksussviitti on nimetty.

Sviitissä odottaa pianisti

Suurin osa hotellin asiakkaista on kuitenkin rikkaita ja vaativia venäläisiä.

Hotelliyö parhaissa sviiteissä maksaa kolme tuhatta euroa. Siihen hintaan hotellivierasta odottaa huoneessa pianisti, joka soittaa tervetuliaissävelet.

Vain parasta vaativa asiakaskunta vaatii huippuhenkilökunnan. Europeiskaja on kelpuuttanut riveihinsä suomalaisen ammattilaisen, Jaakko Nuutilan, joka työskentelee hotellin ravintolatoimen johtajana.

Nuutilan harteilla ovat hotellin seitsemän gourmet-ravintolaa. Tämä tarkoittaa käytännössä kahden ja puolensadan alaisen johtamista, aina hovimestareista tiskareihin.

Samalla Nuutilan on pidettävä huolta siitä, että keittiön taso, raaka-aineet ja juomat ovat korkeinta mahdollista laatua. Vaikka Nuutilan työpaikka on ylellisyyden keskellä, hän tekee välillä kuusitoistatuntisia työpäiviä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme