Mainos
Mainos

5.9. Viulisti Pekka Kuusisto, monien tyylien taituri

-Tunnelma on aika upea ja ylevöitynyt. Ei paskempi ammatti, toteaa Pekka Kuusisto tyytyväisenä pakatessaan viuluaan Pietarin filharmonikkojen konsertin jälkeen Finlandiatalolla. Ilta oli menestys bravo-huutoineen.

Kuusisto soitti pietarilaisten solistina Sibeliuksen viulukonserton, jolla hän voitti vuonna 1995 Jean Sibelius -viulukilpailun ensimmäisenä suomalaisena. Siitä alkoi nuoren viulistin kansainvälinen ura, joka on jatkunut nousujohteisena tähän päivään asti. Valtaosa Kuusiston ajasta kuluukin vierailuihin ulkomaisten ja suomalaisten sinfoniaorkestereiden solistina.

Mutta erityisesti Pekka Kuusisto, 30, tunnetaan monipuolisuudestaan. Hän soittaa klassista, jazzia, elektronista ja kansanmusiikkia. Yhtyeitäkin Kuusistolla on monta: muun muassa Luomu Players ja duo Anna-Mari Kähärän kanssa.

Eri musiikkityyleissä liikkuminen ei ole vähentänyt Kuusiston arvostusta viulistina ja muusikkona. -Minulle tämä monipuolisuus sopii. Se antaa uusia näkökulmia ja eväitä hakea tuoreita sävyjä tulkintoihin, hän sanoo.

45-minuuttia seurasi ukkosmyrskyisenä päivänä, minkälaisen tulkinnan Kuusisto rakensi Sibeliuksen viulukonsertosta Finlandia-talolla, kun orkesterina oli kuulu Pietarin filharmonikot.

Samalla pääsemme kurkistamaan estradin taakse, miten valmistautuminen konserttiin sujuu, ja minkälaiset ovat adrenaliinihöyryiset jälkitunnelmat.

Ja suoraan Finlandia-talolta Kuusisto kiiruhtaa soittamaan Viapori Jazzeille Suomenlinnaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme