Mainos
Mainos

6.2. Glamourjuristi Astahov pelaa lapsikiistoilla

Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov tunnetaan kotimaassaan sliipattuna glamourjuristina, joka osaa tarttua tilaisuuksiin ja hyödyntää julkisuutta oman asemansa pönkittämiseen. Hän on myös mies, joka astuu esiin, kun ulkomaille muuttaneiden venäläisten lapsilla halutaan tehdä politiikkaa Venäjän hyödyksi.

Moni venäläinen muistaa Astahovin jo vuosien takaa, sillä hän on hoitanut aiemmin eräiden Venäjän raharikkaiden kyseenalaisia oikeusjuttuja ja vetänyt perheiden oikeusasioita ruotinutta televisio-ohjelmaa.

Muun muassa Suomen kanssa käytävät lapsikiistat pitävät Astahovin huomion keskipisteessä. Astahovin tuorein saavutus on Venäjän amerikkalaisille asettama venäläislasten adoptiokielto. Astahovin tavoitteena on myös Venäjän ja Suomen välisen lapsikomission perustaminen.

Venäläisen Lapsen oikeus -järjestön johtajan Boris Altshulerin mielestä Kremlin provosoimissa lapsikiistoissa on kyse länttä vastaan käytävästä propagandasodasta. Astahovin tehtävänä on Altshulerin mukaan maalata lapsikiistojen avulla länsimaista viholliskuvaa kylmän sodan periaatteiden mukaisesti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme