Mainos
Mainos

6.2. Mikä mies on Venäjän seuraava presidentti?

Venäjällä pidetään presidentinvaalit maaliskuun 2. päivänä. Uudeksi presidentiksi valitaan varmuudella 42-vuotias Pietarista kotoisin oleva Dmitri Medvedev.

Hänellä on takanaan vahva akateeminen ura oikeusoppineena. Pietarin valtionyliopiston oikeustieteen dosentin viran lisäksi hän on työskennellyt yritysjuristina. Oikeustieteessä Medvedevin erikoisala on roomalainen oikeus, jota pidetään länsimaisen oikeusjärjestelmän perustana.

Medvedevin poliittinen ura alkoi Vladimir Putinin vaikuttaessa vielä Pietarissa. Nousujohde jatkui Putinin kutsuttua hänet mukaansa Moskovaan. Siellä Medvedev on työskennellyt presidentin hallinnossa ja vuodesta 2005 alkaen varapääministerinä.

Medvedevin kanssa tekemisissä olleet kuvaavat häntä avoimeksi, mutta määrätietoiseksi ja tinkimättämäksi ihmiseksi.

Vaikka hän on Putinin käsin poimima, pätevyyden lisäksi myös sopivalta vaikuttava presidenttiehdokas, on kiinnostavaa nähdä, kuinka kuuliaiseksi työpariksi Putinin kanssa Medvedev lopulta osoittautuu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme