Mainos
Mainos

6.2. Pienituloiset vuokralaiset kärvistelevät omistajanvaihdoksessa

Pääkaupunkiseudulta on vaikea löytää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Helsingin seurakuntayhtymä myi viime keväänä Jakomäessä sijaitsevan, vuokrakäytössä olevan asuintalon pohjanmaalaiselle yrittäjälle. Hän lupasi asukkaille kohtuullisen vuokra-asumisen myös jatkossa. Kauppahinta oli lähes 7,5 miljoonaa euroa. Nykyisille vuokralaisille luvattiin, että heillä on oikeus jatkaa asumista kodeissaan ainakin seuraavien viiden vuoden ajan.

Joulun alla uusi omistaja kuitenkin ilmoitti asukkaille, että kaikki kiinteistön 108 asuntoa remontoidaan pikavauhtia niissä havaittujen kosteusongelmien takia. Osa talon pitkäaikaisista asukkaista on eri mieltä remonttitarpeesta ja kokee kotinsa olevan uhattuna. Korjaustarpeet heijastuvat myös asunnoista perittäviin vuokriin.

Pienituloisille vuokralaisille korotus osoittaa ovea. Helsingin seurakuntayhtymä on seurannut korjaustarpeiden tuomaa vuokran määrää. Seurakuntayhtymän mielestä vuokrataso kuitenkin pysyy maltillisena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme