Mainos
Mainos

6.2. Ysäribändit haastavat hevin

Yhdeksänkymmentäluvulla läpimurtonsa tehneet suomidance-yhtyeet tekevät joukoittain paluuta. Nostalginen kaipuu keikkalavoille ja studioon, sekä aktiiviset fanit ovat saaneet ysäribändit palaamaan vuosien tauon jälkeen.

-Se minkä takia nyt väännetään ja käännetään, perustuu kaikki hauskanpitoon. Tämä on mahtavaa. Välttämättä emme ole mitään pitkää rundia tekemässä, kertoo Aikakoneen keulahahmo Saija "Sani" Aartela.

Vuonna 1995 läpimurtonsa tehneen Aikakoneen levyjä on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Aikakoneen tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa Alla vaahterapuun, Odota, Tähtikaaren taa ja Matkustanut oon.

-On kuuntelijan kunnioittamista tarjota heille myös jotain uutta, eikä vain laittaa kokoelmalevylle vanhoja kappaleita eri järjestykseen, Aartela kertoo tulevan levyn sisällöstä.

Movetron pyrkii Euroviisuihin

Elektronista tanssipoppia esittävä Movetron palasi hiljattain keikkalavoille seitsemän vuoden tauon jälkeen. Läpimurtonsa yhtye teki eurodancen kulta-aikana radioaallot vallanneella Romeo ja Julia -hitillään vuonna 1995.

-Ysäribuumi johtuu varmaan siitä, että Movetron teki sellaisen biisin kun Ei kenenkään maa, ja kaikkien yllätykseksi se on roikkunut tuolla listoilla. Muut ysäribändit kyselevät nyt itseltään, pitäisikö heidänkin aktivoitua, Timo Löyvä sanoo.

-Se on hyvä asia, Päivi Lepistö lisää.

Movetron on juuri levyttänyt pari uutta kappaletta kokoelmalevylleen. Ysäripumppu on tänä vuonna mukana myös Suomen euroviisukarsinnoissa.

Poikabändistä tuli äijäbändi

90-luvun kuuma poikabändi XL5 palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Bändin paluu sai lopullisen vahvistuksensa, kun koemielessä MySpace-nettisivustolle laitetut uudet biisit keräsivät yli 30 000 kävijää viikossa. XL5 työstää parhaillaan uusista biiseistä koostuvaa albumia.

-Kymmenen vuotta sitten tehtiin keikkaa dat-nauhojen kanssa, nyt lähdetään bändillä veivaamaan tätä hommaa. Ajat ovat muuttuneet siinäkin, ja hyvä niin. Nyt kun lähdetään kiertueelle, niin siellä on tarkoitus vetää kavalkadi myös niitä vanhoja biisejä, Mika "Mica" Ikonen kertoo.

Hyvinkääläisryhmä on kutistunut kymmenessä vuodessa kolmeen jäseneen.

-Kyllä äijäbändi on tarkempi termi kuin poikabändi nykyään, kyllähän tässä on aikaa kulunut. Myös kuuntelijat ja fanit ovat kasvaneet samalla tavalla 10-12 vuotta, selvittää Jukka-Petteri "Pete" Tolonen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme