Mainos
Mainos

6.5. Kevään paras kuuttiuutinen

Nyt ne on kuvattu ensi kertaa maailmassa videolle: saimaannorpan kuuttikaksoset.

Kerroimme muutama viikko sitten luontokuvaaja Juha Taskisesta, joka on omistautunut saimaannorppien suojelulle.

Luontoäiti ja Saimaa kiittivät kuvaajaa koskettavalla tavalla. Luonto järjesti Taskisen videokameran eteen perheen, jota kukaan ei ole aiemmin päässyt kuvaamaan: emän ja kuuttikaksoset. Norppa saa kaksoset äärimmäisen harvoin.

-Olen kolmekymmentä vuotta kiertänyt Saimaata ja nyt se palkinto tuli. Olen maailman onnellisin hylemies, liikuttuu Taskinen ainutlaatuista kuvausreissua muistellessaan.

Verkot pois kevätvesiltä

Saimaannorppia arvioidaan olevan noin 260 yksilöä. Saimaannorpille on syntynyt tänä keväänä vain nelisenkymmentä kuuttia. Poikaslaskennan tulos on metsähallituksen mukaan selvä pettymys ja vaatii suojelutoimien lisäämistä, erityisesti keväisten verkkokalastusrajoitusten laajentamista.

Metsähallituksen mukaan vapaaehtoisia kalastusrajoituksia tarvitaan kuuttien verkkokuolemien estämiseksi noin 1500 neliökilometriä. Nyt niitä on syntynyt vasta noin puolet tarvittavasta määrästä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme