Mainos
Mainos

7.10. Egyptiläisisoäidin piinaava odotus

Egyptiläinen isoäiti Eveline Fadayel odottaa lopullista päätöstä oleskeluluvastaan. Hän on hakenut oleskelulupaa Suomesta siksi, että kaikki hänen omaisensa asuvat täällä. Lapset ja lapsenlapset pitäisivät isoäidin mieluusti hoteissaan.

Vastassa on vain laki. Ulkomaalaislain mukaan kaikki Fadayelin kaltaiset isovanhemmat ovat poikkeustapauksia. Suomesta saavat oleskeluluvan alle 18-vuotiaat lapset tai puolisot. Isovanhemmilla pitää Suomeen jäädäkseen olla aivan erityinen syy olla täällä.

Omaisten mielestä sellainen toki on. Fadayelin suomalaiset miniät kokevat, että vielä hetki sitten mummo oli osa suomalaistakin ydinperhettä.

- Isäni koti maaseudulla oli sellainen, että kun siellä tehtiin sukupolvenvaihdos, niin ei mummia ja pappaa sieltä mihinkään pois ajettu. He olivat samassa talossa ja samassa pihapiirissä kaikkien muiden kanssa. Se oli yhteisöllisempää silloin, Fadayelin miniä Tarja Girgis sanoo.

Fadayelin ydinperhe asuu samassa pihapiirissä Vantaalla. Siellä isoäidillä on kolme poikaa ja kuusi lastenlasta.

Fadayel on kuitenkin vain yksi sadoista. Samankaltaisia oleskelulupahakemuksia on tänä vuonna tullut jo 480. Kerromme, kuinka niiden on käynyt.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme