Mainos
Mainos

7.10. Suomi-koriksen legendat yhä vedossa

Vuonna 1964 Suomen silloinen koripallomaajoukkue edusti maatamme Tokion olympiakisoissa.

Loppupeleihin asti Suomi ei yltänyt, mutta jo pääsy olympialaisiin oli kovan luokan suomalaista urheiluhistoriaa. Kyseinen joukkue on edelleenkin ainoa suomalainen sisäpalloilujoukkue, joka on päässyt olympiakisoihin karsintojen kautta.

Vanha jengi yhä koossa

Joukkueen yhteishenki oli niin hyvä, että he kokoontuvat säännöllisesti vielä nykyäänkin. Vaikka aikaa on vierähtänyt jo 45 vuotta, niin herrat ovat yhä huolissaan suomalaisesta koripallosta.

-Päävalmentaja ja valmentajat pitää laittaa PR-työhön alueille ja ennenkaikkea kiertämään kouluja, sivaltaa silloinen Tokion korisjoukkueen päävalmentaja ja myöhemmin olympiakomitean valmennuspäällikkönä toiminut Kalevi Tuominen.

Lisää pituutta kaivataan

-Suomen maajoukkueen pitää mennä kasvatuslaitokseen, heittää Pertti Laanti ja tarkoittaa kommentillaan fyysistä pituuskasvua.

Vuoden -64 olympiajoukkue on myös sitä mieltä, että Suomen koripallon pitkille miehille on saatava erikoisharjoittelua. Nykyiselle maajoukkueelle he suosittelevat kovaa voimaharjoittelua ja kansainvälisyyttä sekä yksilöinä että joukkueena.

Katso Petri Hännisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme