Mainos
Mainos

7.11. Aivovamma koettelee perhettä

Helsinkiläinen Jarmo Niinikoski - teollisuustyönantajien entinen päällikkö - kaatui suorin jaloin kotonaan kesäkuussa vuonna 2006.

Niinikoski sai aivovamman, jonka seurauksena hän menetti liikunta- ja puhekykynsä. Hän ei pysty myöskään syömään itse, vaan ravinto annetaan hänelle letkulla.

Vammautumisensa jälkeen Niinikoski on ollut vaimonsa Eija Orpanan laskujen mukaan hoidossa yli kymmenessä sairaalassa. Hänen kuntonsa on vaihdellut rajusti. Sairaaloissa Niinikoski on saanut muun muassa keuhkokuumeen ja eristystä vaativan MRSA-bakteeritartunnan.

Viimeksi hoitopaikka vaihtui perjantaina 2.11. Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksesta Myllypuron pitkäaikaissairaalaan.

Perhe on toivonut, että isä saisi hoitoa kotona, mutta siihen Helsingin kaupunki ei ole suostunut. Niinikosken työkyvyttömyyseläkkeestä menee 80 prosenttia laitospaikan maksuun huolimatta siitä, että hänellä on kaksi alaikäistä lasta.

Vaimo käy taistelua kaupungin terveydenhuollon järjestelmää vastaan saadakseen miehelleen inhimillistä ja kohtuuhintaista hoitoa. Niinikoski kertoo omista ajatuksistaan sen minkä pystyy apuvälineinään kirjaintaulu tai tietokone.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme