Mainos
Mainos

7.11. Nightwishin ainutlaatuinen elokuvasatu

Nightwish-yhtyeen johtohahmon Tuomas Holopaisen alkuperäisideasta syntynyt Imaginaerum-elokuva on monin tavoin erikoinen tapaus. Ensin aikomus oli tehdä Imaginaerum-albumin jokaisesta kappaleesta oma musiikkivideo. Matkan varrella projektista kasvoi kuitenkin lähes neljän miljoonan euron tuotantobudjetilla valmistunut pitkä elokuva.

- Onhan se aikamoinen ihme, että tuli lopulta valmista. Se on melkoinen sisukkuuden taidonnäyte, Holopainen kertoo 45 minuuttia -ohjelmalle nähtyään elokuvan Montrealissa, missä Imaginaerum myös kuvattiin.

Musiikkifantasian on ohjannut Stobe Harju. Tämä on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

- Monesti itkettiin ja paiskottiin päätä seinään Tuomaksen kanssa, että ei me pystytä tähän, Harju muistelee.

Viime keväänä tilanne oli surkea, kun suomalaiset tekijät ja elokuvan kanadalainen tuotantoyhtiö ottivat yhteen. Kanadalaisten mielestä lopputulos oli valmis, suomalaisten mielestä ei lähimainkaan.

- Silloin käytiin tämän elokuvan ainoa tappelu, joka päättyi meidän kannaltamme hyvin ja saimme tehdä haluamamme muutokset, kertoo Solar Films tuotantoyhtiön konkari Markus Selin.

Imaginaerumin ensimmäinen julkinen esitys on lauantaina Nightwishin Helsingin-konsertin yhteydessä. Suomalaisissa elokuvateattereissa ensi-ilta koittaa 23. marraskuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme