Mainos
Mainos

7. 3. 2013 Kaksi Koura-palkintoa 45 minuuttia -ohjelmalle

Suomalaisyrityksen kovaa peliä Meksikossa

Palkitaan toimittajat Hanna Takala ja Janne Hopsu, kuvaaja Jocke Aarroskari, editoijat Jones Siljander ja Markku Suoniemi.

Ohjelma käsittelee työntekijöiden mahdollisuuksia järjestäytyä ammatillisesti Meksikossa. Kohteena on suomalainen yhtiö, jonka tehtaalla työntekijät eivät saaneet itse päättää mihin ammattiliittoon kuuluvat. Tapaus eteni lopulta meksikolaiseen työtuomioistuimeen, joka päätti, että henkilöstön on itse saatava päättää järjestäytymisestään. Ohjelma osoittaa, että yksittäinen ohjelma voi muuttaa maailmaa jopa globaalilla tasolla.

Myllykoski - viimeinen rulla

Palkitaan toimittaja, ohjaaja Kari Pyrhönen, kuvaaja Roman Rokicki ja editoija Maj Lundell.

Jatkuvat yt-neuvottelut, irtisanomiset ja tehtaiden lopettamiset ovat arkipäivää ja niiden kohteeksi joutuneille elämää ravistelevia muutoksia. Dokumentti pääsee lähelle ihmistä ja onnistuu saavuttamaan sisäiset mielenliikkeet. Dokumentin ohjaus, kuvaus ja leikkaus tukevat hyvin jännitteistä tarinaa, joka kuvaa uskottavasti matkaa kohti toivoa uudesta ja paremmasta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme