Mainos
Mainos

7.3. Jukka Poika löysi suuret yleisöt

Reggaelaulaja ja biisintekijä Jukka Poika on nostanut suomalaisen reggaemusiikin pienen ryhmän alakulttuurista suuren yleisön musiikiksi. Suosion kasvun myötä 31-vuotias artisti on siirtynyt boheemista vaihtoehtoelämästä keskiluokkaisemman elämän suuntaan. Reggaelaulaja on vaihtanut tammisaarelaisen maalaismaiseman, lampaiden hoidon ja kasvissyönnin helsinkiläiseen kerrostaloelämään ja sekaruokaan. Jukka Pojan mukaan myös kannabis ja rastafari-liike ovat taakse jäänyttä elämää.

Jukka Poika palkittiin Emma Gaalassa vuoden 2011 parhaana live-esiintyjänä. Hänen oivaltavat ja välillä myös sosiaalisesti kantaaottavat sanoituksensa sekä letkeät reggaerytmit ovat löytäneet nopeasti aivan uuden kuulijakunnan. Keinuttava kappale Silkkii palkittiin Emma Gaalassa viime vuoden parhaana biisinä. Jopa päiväkoti-ikäiset osaavat tämän tarttuvan laulun sanat.

Maaliskuun puolivälissä ilmestyy Jukka Pojan kolmas sooloalbumi Yhdestä puusta. Siltä jo julkaistu biisi Älä Tyri Nyt on noussut nopeasti kärkikolmikkoon Suomen virallisella listalla. Kappaleessa Jukka Poika tsemppaa kotoa suurempiin kuvioihin kaipaavia nuoria malttamaan mielensä ja huolehtimaan siitä, etteivät pilaa tulevaisuuttaan hölmöilemällä.

Kohonnut elintaso ei ole tehnyt Jukka Pojasta tavista. Artisti hyppii itselleen hyvää oloa ja vastustuskykyä olohuoneeseen sijoitetulla trampoliinilla. Lisäksi hän harjoittaa päivittäin energianhallintaa perinteisen, kiinalaisen chikung-menetelmän avulla. Jukka Poika osaakin nostaa energiatasonsa muutamassa minuutissa hyvään keikkafiilikseen.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu (45 minuuttia 7.3.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme