Mainos
Mainos

7.3. Koulukiusaaminen voi tappaa

Vantaalaista, viisitoistavuotiasta Elisaa kiusattiin julmasti koko yläkouluajan. Kiusaaminen oli sekä fyysistä että henkistä. Eristämisen ja haukkumisen lisäksi häntä pahoinpideltiin potkimalla ja hakkaamalla. Hänet uhattiin useaan kertaan myös tappaa.

Vuosi sitten Elisa väsyi lopullisesti kiusaamiseen ja teki itsemurhan. Hän otti suuren määrän lääkkeitä ja nukahti lopullisesti vanhempiensa sänkyyn.

Vanhemmat eivät tienneet mitään kiusaamisesta ennen Elisan kuolemaa. Kaikki selvisi vasta jälkikäteen Elisan päiväkirjoista.

Elisan isä pyysi ystäväänsä Minttu Vettenterää kirjoittamaan kirjan Elisasta ja koulukiusaamisesta. Kirjaprojekti on herättänyt suurta kiinnostusta netissä ja Elisan tarina on järkyttänyt monia.

- Se, että koulukiusaamiseen voi kuolla, on Suomessa tabu. Valitettavasti näitäkin tapauksia kuitenkin on, kertoo runsaasti yleisön yhteydenottoja saanut Vettenterä.

Katso Siina Revon juttu (45 minuuttia 7.3.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme