Mainos
Mainos

7.4. Tiimalasi täyteen

Ei ruokaa, ei juomaa, ei hoitoa. Onko tämä kohtalomme, kun kuolema kolkuttaa?

Moni lääkäri on sitä mieltä, että kuolema nestehukkaan kahdessa viikossa on armollisempi vaihtoehto kuin kymmenen vuotta kasvina vuoteessa odottamassa.

Joroisten terveyskeskuksen ylilääkäri Pekka Lantto on sanonut asian ääneen. Hänen näkemyksensä on tuomittu jyrkästi ja lääkärinoikeuksia on rajoitettu. Vastustajat sanovat selvästi, että lääkäri ei saa surmata potilasta. Silti vakavasti sairaiden vanhusten kuolemia joudutetaan Suomessa. Tästä on kokemusta Uuno Pekkarisen omaisilla.

Katkera köyhyys

Ihmisiä jonossa

Toimittaja Riitta Snellman sinnitteli maaliskuun työttömän peruspäivärahaa vastaavalla summalla. Saimme kokeilusta valtavasti palautetta.

Palautteessa on katkera juonne, joka paljastaa köyhyyden lohduttomuuden. Työtön ja rahaton on usein tarpeeton ja unohdettu.

Työttömän pitää kuitenkin elää ja löytää elämäänsä mieli. Yksi keino ovat työttömien yhdistykset. Ne järjestävät kursseja ja tapahtumia ja luovat myös työpaikkoja.

Ministeri puhuu köyhyydestä

Työministeri Tarja Filatov: "Työmarkkinatuella nippa nappa sinnittelee hengissä.

Työministeri Tarja Filatovin mielestä on kestämätönä, että työmarkkinatuella elävien verotus on kiristynyt. -Työmarkkinatuella nippa nappa sinnittelee hengissä, Filatov toteaa.

Ministeri pitää työllisyyskoulutusta tärkeänä, koska se aktivoi pitkään työttömänä olleita. Vaikka kurssin jälkeen ei työpaikkaa heti löytyisikään, koulutus vetää mukaan toimeliaampaan elämään.


Lähetyksen muita aiheita: Suomalainen munkki - työtä, rukouksia ja kiusauksia. Suominuoren arvot kohdallaan. Lähikuvassa Vesa-Matti Loiri.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme