Mainos
Mainos

7.9. Anneli Auerin näkemys

Vaasan hovioikeus totesi heinäkuussa Anneli Auerin syyttömäksi aviomiehensä murhaan. Syyttäjä on pyytänyt lisätutkintaa ja hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Auerin perheen elämä ei kuitenkaan enää koskaan palaa entiselleen.

Anneli Auer kertoo ajasta ennen ja jälkeen aviomiehensä murhan MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle antamassaan erikoishaastattelussa.

- Kaikenlaista puppua minusta on levitetty lehdissä ja muualla. Olen menettänyt perheeni toistaiseksi. Olen menettänyt työni kaikki. En kokonaisuutena näe tässä mitään oikeutta.

Kaiken koetun rinnalla julkisuus ja se, mitä muut ihmiset ajattelevat, on kuitenkin Auerin mukaan pikkujuttu.

Perheen neljästä lapsesta kolme nuorinta on sijoitettu perheisiin, vanhin perhekotiin. Vielä ei ole tietoa siitä, milloin he saavat palata asumaan äitinsä luokse. Syyttäjä kertoi hakevansa asiassa valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. Huostaanottopäätös pysyy voimassa niin kauan, kuin asian käsittely on kesken.

Syyttäjän vinkkimies oli Anneli Auerin veli

Korkeimpaan oikeuteen (KKO) saapuneesta valituslupahakemuksesta käy ilmi, että Anneli Auerin veli otti elokuun alussa yhteyttä syyttäjään ja kertoi sen, mitä Anneli Auerin kaksi lasta olivat kertoneet hänelle murhaillan tapahtumien kulusta.

Syyttäjät kirjoittavat hakemuksessa, että esitettävä todistelu sulkee pois sen mahdollisuuden, että paikalla olisi ollut joku perheen ulkopuolinen henkilö.

- Perheen poika on kuunnellut tilannetta oven takaa, eikä hän ole kuullut kenenkään ulkopuolisen ääniä, valituslupahakemuksessa perustellaan.

Syyttäjien mukaan lasten elokuussa järjestetyissä kuulemisissa on tullut ilmi, että murhasyytteistä vapautettu Anneli Auer on uhannut lapsia ja kieltänyt heitä useaan eri kertaan kertomasta psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja poliisille havainnoistaan.

Sen sijaan Anneli Auer oli pyytänyt lapsia kertomaan muun muassa ulkopuolisesta tekijästä ja hänen soittamastaan hätäpuhelusta.

Anneli Auer ihmettelee veljensä motiivia

- Vähän mä olen sitä ihmetellyt, mikä sai hänet tekemään näin, kun olen lukenut niitä lasten kertomuksia, Auer kertoo MTV3 Uutisille.

Auerin mukaan lasten kertomukset koostuvat tiedonsirpaleista ja mielikuvituksesta.

- Niistä noin 99 prosenttia ei ole totta. Se on ihan käsittämätöntä luettavaa.

Syyttäjien valituslupahakemuksesta ilmenee, että Anneli Auerin ja hänen miehensä Jukka S.Lahden välillä on ollut lukuisia riitoja ennen Lahden kuolemaa.

- Niin siis kyse on siitä, että lapsi on kertonut, että isi yritti puolustaa niitä ja minä taas yhtä lapsista. Se oli tämä väite, ei siellä mitään muita riitoja kuvailtu, eikä meillä siellä mitään ihmeellisimpiä riitoja edes ollut, Auer sanoo.

Syyttäjä väittää, että Anneli Auer on kohdistanut väkivaltaa Jukka S. Lahteen jo ennen surmayötä.

- Mä en ole käyttänyt koskaan kehenkään aikuiseen fyysistä väkivaltaa, en Jukkaan enkä kehenkään muuhunkaan, Auer puolustautuu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme