Mainos
Mainos

7.9. Huumekauppaa Eiran kulmilla

Munkkisaari on Helsingin kalleimpien asuinalueiden tuntumassa. Se on pieni kaupunginosa, jonka asukkaat ovat huolestuneet alueelle pesiytyneestä huumeina käytettävien lääkkeiden kaupasta.

Munkkisaaressa sijaitsee Helsingin Diakonissalaitoksen toimintakeskus, josta annetaan korvaushoitolääkkeitä narkomaaneille. Moni heistä jää ulos kadulle käyttämään lääkkeitä ja käymään lääkekauppaa. Korvaushoitolääkkeitä ovat metadoni ja buprenorfiini.

Katukaupassa buprenorfiinia liikkuu yhä enemmän. Buprenorfiinin kauppanimiä ovat Subutex ja Suboxon. Suboxon on korvaushoidossa jaettava buprenorfiini, jossa on lisäksi huumekäyttöä estävää naloksonia. Subutexista naloksoni puuttuu. Subutexiä tuodaan katukauppaan lähinnä ulkomailta.

Munkkisaarenkadulla meille kerrotiin, että kaupan on "mitä vaan".

Jutussa emeritusprofessori Erkki Vuori toivoo, että korvaushoidossa käytetty metadoni liuotettaisiin Suomessakin mehuun, ei veteen, jotta sitä olisi vaikeampi väärinkäyttää. Helsingin Diakonissalaitos vakuuttaa, että pääosin näin tehdään jo.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme