Mainos
Mainos

7.9. Jääräpäisimmät eivät tahdo lähteä

Hirmumyrsky Katrinan iskun jäljiltä puolet New Orleansin kaupungista on yhä veden vallassa.

Toimittajamme kahlasi kaupungissa haastattelemassa kodeissaan sinnitteleviä asukkaita, jotka aiotaan evakuoida myrkkyveden valtaamista taloistaan vaikka väkisin.

Epätoivon ja epävarmuuden keskeltä löytyi myös kirpeää mustaa huumoria.

Bodom-oikeudenkäynnin läpivalaisu

Bodominjärven kolmoissurman oikeudenkäynti on loppusuoralla.

Millä perusteilla annetaan tuomio Suomen rikoshistorian erikoisimmassa jutussa, jossa Nils Gustafssonia syytetään kolmen toverinsa surmaamisesta telttaretkellä 45 vuotta sitten?

Rikostoimittajamme analysoi oikeudenkäynnin kulkua.

Voiko rakkauteen valmentaa?

Ihmisen ikävä toisen luo on iso, mutta kaupunkilainen sinkku on usein vaeltaja, joka pelkää läheisyyttä ja sitoutumista.

Ihmiset haluavat oppia oikeat tavat lähestyä toista, ettei tarvitse nolostua.

Avuksi tulee Rakkausakatemia. Sen viikonloppukursseilla katsotaan minkälainen minä olen ja minkälainen sinä olet. Eri persoonallisuustyyppejä lähestytään eri tavalla.

Seuraamme kuinka Marita, 31, ja Paul, 49, kokivat kurssin ja mitä siitä on seurannut.

Konserttiteknikko virittää huippusoittimet

On ammattikunta, jota ilman konserttipianistit eivät tule toimeen. Kyse on pianonvirittäjistä, joita ei Suomessa ole enää kovin paljon.

Oma lukunsa ovat huippuvirittäjät eli konserttiteknikot, joiden tehtävä on hoitaa suurten tähtien flyygelit kuntoon.

Tapaamme Mika Latvalan, joka on kouluttautumassa konserttiteknikoksi. Jo nyt hän hallitsee soittimensa läpikotaisin: korjaa, virittää ja soittaa.

Varaosiksi kasvatetut kapinoivat

Ihminen tavoittelee kuolemattomuutta tai ainakin pidempää elinikää. Uutuselokuva The Island pureutuu ihmiskloonauksen problematiikkaan. Elokuva kertoo lähitulevaisuudesta, jossa ihmiselinten varaosiksi kasvatetut ihmiskloonit alkavat kapinoida luojaansa vastaan.

Veimme syöpäsairauksiin erikoistuneen dosentin Akseli Hemmingin katsomaan elokuvaa. Hänen mielestään aihe on ajankohtainen. Vaikka ihmistä ei vielä ole kloonattu, niin monet muut nisäkkäät on. Aihe herättää suuria eettisiä kysymyksiä.

Keskiaika on jännä paikka

Kirjailija Juha Ruusuvuori on innostunut keskiajasta ja merestä. Kun aika on tarpeeksi kaukainen, sinne voi sijoittaa mitä tahansa, mielikuvitukselle löytyy tilaa.

Ruusuvuori onkin kirjoittanut Suomenlahden merirosvoista. Kalleuksia täynnä oleva kauppalaiva oli heille vastustamaton saalis.

Seikkailujen maisema avautuu kirjailijan edessä. Ruusuvuori on asunut perheineen kymmenen vuotta meren äärellä Taalintehtaalla. Siellä suomeksi kirjoittava mies on oppinut arvostamaan suomenruotsalaisen kulttuurin rentoutta ja kykyä itseironiaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme