Mainos
Mainos

8.10. Tarhakamera - katsele lastasi netissä

Monissa päiväkodeissa kärsitään liian suurista lapsiryhmistä ja rahanpuutteesta sijaisten palkkaamiseksi. Myös kosteusvauriot vaivaavat useita päiväkoteja.

Resurssipulan keskellä rahaa tuntuu kuitenkin löytyvän uudenlaisiin palveluihin, esimerkiksi kännykkäkameroihin, joista hoitopäivänä otetut kuvat siirretään vanhemmille tarkoitettuun nettikuvapankkiin.

Kamerakännyköitä kokeillaan jo lähes parissakymmenessä kunnassa eri puolilla Suomea, ja moni pitää kokemuksia hyvinä.

- Se avaa kokonaan uuden maailman perheelle päästä mukaan lapsen päivään. Eli nythän se, mitä me viestitään perheelle on sanallista päivän kulusta ja siitä, mitä tänään on tehty. Tietysti askartelun ja muiden töiden mukana tulee sitä konkretiaakin, mutta nyt tavallaan aukeaa ihan uusi kanava päästä osalliseksi lapsen päivästä, kiittelee lastenhoitaja Johanna Kurki.

Kännykkä ja kuvapankkiohjelma maksavat kunnalle 100 euroa kuukaudessa kameraa kohti. Helsingissä kännyköitä kokeillaan seuraavan kahden vuoden ajan noin 30 päiväkodissa, runsaan 60 puhelimen turvin. Kokeilu maksaa kaupungille noin 158 000 euroa.

-Toivotaan, että ne päättäjät, jotka antoivat tämän ylimääräisen rahan, niin antaisivat pikkaisen sitä lisää sinne sijaisiin ja ryhmäkokojen pienentämiseen. Ja ennen kaikkea, että ne homeiset ja kosteusvauroiset päiväkodit voitaisiin korjata, esittää pääluottamusmies Eila Pelttari.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme