Mainos
Mainos

8.10. Vuosi Myyrmannista - vammat sielussa

Kauppakeskus Myyrmannin traagisesta räjähdyksestä tulee kuluneeksi vuosi. Sirpaleet on korjattu, mutta ruumiin ja sielun arvet ovat jäljellä.

Traumaattisesta kokemuksesta toipuminen on pitkä ja raskas prosessi. Auttajien ponnistuksista huolimatta pommin uhrit eivät ole saaneet tarpeeksi tukea.

Rikkaat menee, köyhät tulee

Muutto

Kasvukeskukset imuroivat paitsi menestyjiä, myös köyhää väkeä. Esimerkiksi Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun muuttavista reilusti yli puolet on pienituloisia tai tulottomia.

Kasvukeskuksiin muutetaan paitsi työn ja opiskelun, myös silkkojen etuuksien toivossa. Varakkaampi väki puolestaan pakenee kehyskuntiin halvempien tonttien perässä.

Joki kuin viemäri, luvat kunnossa

Saastunut Pappilanjoki Hämeenkyrössä

Kaunis Pappilanjoki virtaa Hämeenkyrössä Pirkanmaalla. Ranta-asukkaille joki on painajainen. Välillä vesi on niin likaista, ettei siihen tee mieli sormeaan kastaa.

Joen varrella toimivan teollisuuden luvat ovat kunnossa, ja ellei ihmeitä tapahdu, vedenlaatu pysyy huonona. Surullista onkin se, että Pappilanjoen tila on tyypillinen.


Lähetyksen muita aiheita:

Nuoret hylkäävät ammattiliitot. Lähikuvassa Sinikka ja Tiina Nopola.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme