Mainos
Mainos

8.12. Köyhien itsenäisyysjuhlat

Köyhyys ja syrjäytyminen ovat Suomessa jatkuvasti kasvava ongelma. Tällä hetkellä Suomessa elää jo yli 700 000 ihmistä köyhyysrajan alapuolella.

- Suurin osa on ruokajonoista tuttuja ihmisiä, mutta paljon on uuttakin väkeä, toteaa Heikki Hursti järjestämässään köyhien itsenäisyyspäivän tapahtumassa Helsingin Hakaniemessä.

Köyhyyteen yritetään puuttua nyt aiempaa pontevammin koko Euroopan unionin tasolla. EU:n tavoitteena on vähentää kymmenen seuraavan vuoden aikana köyhien määrää 20 miljoonalla. Suomessa tavoitellaan köyhien määrän vähentämistä 150 000:lla.

- Tavoite on haastava. Se vaatii työpaikkoja, koulutusta ja hyviä palveluja ennen kaikkea terveys- ja sosiaalipuolella, listaa keinoja erikoistutkija Elina Palola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

- Odotan käytännön tekoja. Tässä on hyvä esimerkki käytännön teosta, Hakaniemessä jauhelihasoppaa syönyt Minna Helena Jantunen sanoo.

Katso Tommi Mannisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme