Mainos
Mainos

8.2. Pilapiirroskohun laineet Suomessa

Tanskassa julkaistuista pilakuvista alkaneet muslimien mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet jatkuvat islamilaisessa maailmassa.

Suomessa asuvat muslimit suhtautuvat asiaan kuitenkin maltillisesti. Alkuviikosta he jättivät vastalausekirjelmän Tanskan suurlähettiläälle. Muslimeita edustanut imaami ja Tanskan lähettiläs pystyivät keskustelemaan rakentavasti.

Piirroskiistalla on myös taloudellisia seurauksia. Tanskalaistuotteiden boikotti saattaa avata markkinoita suomalaisille.

Puoskarit vailla valvontaa

Vaihtoehtohoitoja voi Suomessa ryhtyä antamaan kuka tahansa ilman mitään koulutusta. Meillä viranomaiset eivät valvo erilaisia uskomushoitoja tarjoavien henkilöiden pätevyyttä.

Ruotsissa toimintaa säädellään lailla. Suomessa itsensä väärinkohdelluiksi tai jopa hyväksikäytetyiksi tuntevat potilaat ovat herättäneet vaatimaan viranomaisia puuttumaan tilanteeseen.

Tarvitaanko Suomeen puoskarilakia ?

Tallinnan paloittelusurman taustat

Suomea ja Viroa joulukuussa järkyttäneen verityön poliisitutkinta on kesken. Kyse on jutusta, jossa Suomen suurimmasta hyväntekeväisyyspetoksesta epäilty Syöpäsairaiden tuki ry:n 21-vuotias puheenjohtaja surmattiin tallinnalaisessa luksuskerrostalossa.

Teosta epäilty on suomalainen 22-vuotias liikemies. Poliisi epäilee häntä myös tuhansien yritysten huijaamisesta laskun näköisillä tarjouskirjeillä.

Toimittajamme tutki asiaa Virossa.

Jättiläiskala iski suomalaisen vieheeseen Afrikassa

Suomalaiset kalamiehet virvelöivät Afrikassa Gambiajoen suistossa. Silloin nappasi. Joensuulaisen Harri Matikaisen vieheeseen iski 150-kiloinen tarponi.

Seurasi 18 tunnin väsytystaistelu, joka kesti yön yli. Voimainkoetuksen jälkeen sekä miehet että kala olivat lopen uupuneita. Saalis on tiettävästi maailman suurin vapavälineillä pyydetty tarponi.

Kalasta otettiin suomunäyte, ja sitten jättiläisvonkale pääsi takaisin mereen. Kalastajien venekunta onnistui kuvaamaan ainutlaatuista materiaalia ison kalan pyynnistä.

Mitä kasvot kertovat ihmisestä?

Tommi Vuorinen on poikkeuksellinen yrittäjä. Hän suhtautuu ihmisiin täysin avoimesti pärstäkertoimen perusteella. Usein hän myös kertoo, mitä ajattelee asiakkaan naamataulusta.

Vuorinen on huumoria rakastava karikatyyritaiteilija ja fysionomian eli kasvojen tulkinnan taitaja.

Tampereella asuva, entinen suomenmestaruustason pituushyppääjä on elättänyt perheensä karikatyyreillä jo kahdeksan vuoden ajan.

München on tulenarka Oscar-ehdokas

Steven Spielbergin ohjaama laatujännityselokuva München kuvaa vuoden 1972 olympialaisissa tapahtuneen terrori-iskun jälkitapahtumia.

Palestinalaisterroristit olivat surmanneet israelilaisia urheilijoita kisakylässä. Teon jälkeen Israelin salaisen palvelun Mossadin agentit alkoivat jäljittää syyllisiä.

Ohjaaja Spielbergin mielestä terroritekoihin pitää vastata, mutta hän kysyy miten varmistamme sen, ettei meistä tule jahtaamiemme kaltaisia.

Elokuva on herättänyt kritiikkiä sekä juutalaisten että arabien keskuudessa. Veimme molempien puolestapuhujat katsomaan kiisteltyä uutuutta.

Evita - hyväntekijä joka himoitsi myös valtaa

Helsingin kaupunginteatterin Evita-musikaalista on tulossa ilmiö: lippuja on myyty ennätysmäärä jo ennakkoon.

Suurmusikaalin nimiroolissa vuorottelevat Maria Ylipää ja Vuokko Hovatta.

Suomalaisen musiikkiteatterin taso on noussut viime vuosina huimasti. Kävimme kulissien takana katsomassa, miten musikaali rakentuu pala palalta tiukoissa harjoituksissa. Mukaan mahtuu takaiskuja ja kommelluksia.

Mutta ohjaaja Kurt Nuotio on tähtiensä vankka tuki.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme