Mainos
Mainos

8.3. Kenttäväki arvioi ministereitään

Keskustapuolueen kenttäväki arvioi puheenjohtaja Matti Vanhasen onnistuneen hyvin pääministerinä. Useilla muilla kepuministereillä menee kentän mielestä paljon huonommin. Monet piiritoimikunnat vaativat MTV:n uutisten tekemässä kyselyssä ministerikierrätystä.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei ole vakuuttanut omaa puolueväkeään samalla tavalla kuin Vanhanen. Kaksi demariministeriä on kyselyn mukaan suositumpia kuin valtiovarainministeri Heinäluoma.

SDP:n ja Keskustan kentältä tulee tiukkaa palautetta myös puolueiden hallitustyölle.

Pullosta eroon kaltereiden takana

Pietarin kaupungissa kuolee alkoholimyrkytykseen neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Presidentti Putinin aikana Venäjälle juurtunut kuri ja järjestys ei ole vähentänyt juopottelua. Päinvastoin - jano on vain yltynyt.

Alkoholistien hoito Venäjällä poikkeaa suuresti Suomen mallista. Venäjällä juopot yritetään pelastaa nopeilla ja rajuilla keinoilla. Pakkohoidosta luovuttiin Neuvostoliiton hajottua, mutta nyt järjestelmää ollaan palauttamassa. Pietarilaisella ensiapuasemalla alkoholimyrkytyksen saaneet pannaan kaltereiden taakse hoidon ajaksi. Kaupungin päihdetyön johtaja väläyttää, että pakkohoitoa saatetaan alkaa käyttää pidempäänkin.

Raakoja ryöstöjä Tallinnassa

Tallinnassa hakataan viattomia suomalaisturisteja sairaalakuntoon. Viime vuoden lopulla kaksi keski-ikäistä kouvolalaisnaista ryöstettiin rajulla tavalla. Naiset lyötiin tajuttomiksi ja heiltä vietiin kaikki irtain.

Tammikuussa 52-vuotias suomalaisnainen ryöstettiin ja hakattiin henkihieveriin Tallinnan satamassa. Nainen oli selvin päin. Rikos tapahtui iltapäivällä valaistulla satama-alueella. Uhri on yrittänyt herättää viranomaisten huomion alueen turvattomuuteen. Hän on ollut yhteydessä muun muassa ulkoministeriöön ja Suomen Tallinnan-lähetystöön - toistaiseksi laihoin tuloksin. Miten Suomi voisi parantaa kansalaistensa turvallisuutta naapurimaan alueella?

Casanova - maailman tunnetuin viettelijä

Giacomo Casanova (1725 - 1798) oli seikkailija ja diplomaatti, jolla oli sana hallussaan. Casanovan poliittiset suhteet ulottuivat kauas Venetsian ulkopuolelle, aina valtionpäämiehiin asti.

Mies kuitenkin muistetaan siitä, ettei yksikään nainen voinut vastustaa hänen charmiaan.

Lasse Hallström on ohjannut Casanovan elämästä kuvitteellisen komedian. Nimiroolissa nähdään Heath Ledger, joka oli Oscar-ehdokkaana osastaan elokuvassa Brokeback Mountain.

Tapasimme ohjaaja Hallströmin ja näyttelijä Lena Olinin Tukholmassa. Jutussa Sexpo-säätiön toiminnajohtaja Jukka Virtanen kertoo, miksi joistakin miehistä kehittyy donjuaneja.

Tornator - unelma nousi järven pohjasta

Kuvanveistäjä Matti Mönkäreen unelma nousi Pyhäjärven syvyyksistä viisitoista vuotta sitten. Toistakymmentä vuotta pohjassa maannut Tornator-proomu saatiin pinnalle ja hilatuksi kuivalle maalle.

Siitä alkoi ankara työ, joka on vienyt kaiken ajan ja rahat. Työ jatkuu. Viiden vuoden uurastuksen jälkeen laiva siirrettiin Raumalle. Proomu on hiekkapuhallettu, puurunko betonoitu, pultit vaihdettu ja kansi uusittu.

Nyt ollaan korjaustöiden loppusuoralla. Jäljellä on enää sisätöitä ja hyttien varustamista.

Matti Mönkäreen unelman jatko häämöttää horisontissa. Tornatorin on tarkoitus edistää suomalaistaiteilijoiden työskentelyä ulkomailla, erityisesti Välimerellä. Laivaan tulee ateljee, näyttelytilat, ravintola ja majoitustilat 45 hengelle.

Pian tulee aika jättää nämä raukat rannat ja kääntää Suomen kulttuurin lähettilään kokka maailmalle.

Jokainen esitys on ensi-ilta

Stella Polaris on kaksitoistajäseninen näyttelijäryhmä, joka esittää näytelmiä improvisoiden eli ilman käsikirjoitusta tai ennakkosuunnitelmia.

Improvisaatio on herkkä laji, jossa on tarkoitus saada näyttämöllä ego pieneksi ja itsetunto suureksi. Ryhmä kutsuu menetelmäänsä myönteiseksi hengissä selviämiseksi.

Kävimme seuraamassa kahta esitystä, joiden aiheiksi valittiin yleisön ehdotusten perusteella "Yöelämää" ja "Kohtalokas muukalainen".

Esitysten aikana näyttelijät onnistuivat hienosti tukemaan toisiaan ja jatkamaan toistensa ideoiden kehittelyä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme