Mainos
Mainos

8.4. Ateistit kirkon kimpussa

Vapaa-ajattelijoiden liitto jatkaa ärhäkkää kampanjointiaan kirkkoa ja uskontoja vastaan. Kesäksi on suunnitteilla ulkomainoskampanja, joka on kopioitu Englannista ja Espanjasta. Liitto valmistelee iskulausekampanjaa bussien kylkiin, mutta helppoa se ei näytä olevan.

Liikennelaitokset suhtautuvat nihkeästi mainontaan joka "ei perustu oman asian kehumiseen, vaan toisten ihmisten arvojen väheksymiseen".

Vapaa-ajattelijoiden mukaan he eivät hyökkää mitään tiettyä uskontoa vastaan, vaan haluavat vapautta "kaikista jumalista".

Vapaa-ajattelijoilta ei armoa kirkoille

Vapaa-ajattelijat eivät lämpene myöskään kirkon sosiaali- ja auttamistyölle, jota heidän kampanjointinsa nakertaa. Vapaa-ajattelijoiden liitossa on runsaat 1600 jäsentä, eivätkä he kampanjoi jäsenmääränsä lisäämiseksi.

Koska liitolla ei ole verotusoikeutta kirkon tapaan, se ei voi tehdä sosiaalityötä, toteaa liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelä.

-Tarjoamme lehden ja tukea uskonnottomille. Olemme ihmisoikeusjärjestö, sanoo Niemelä.

Uskontotieteilijä ei puolestaan ole yllättynyt kirkostaeroamisbuumista.

-Ihmiset eivät löydä riittävästi vastinetta omille arvoilleen kirkosta, sanoo tutkija Kimmo Ketola.

-Se ei kuitenkaan tarkoita ateismia, uskonnottomuutta, koska ihmiset pohtivat hengellisiä asioita yksityisesti, ilman kirkkoa, toteaa suomalaista uskonnollisuutta tutkiva Ketola.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme