Mainos
Mainos

8.4. Hienosti entisöidyt jenkit

Kevään myötä kaduille ja teille ilmestyvät jälleen näyttävät amerikanraudat. Niiden parissa alan harrastajat ovat puuhailleet pitkiä iltoja ja lukemattomia tunteja talven aikana.

Autot haetaan usein niiden alkuperäisestä valmistusmaasta Yhdysvalloista, minkä jälkeen niiden huolelliseen kunnostamiseen ja entisöintiin saattaa kulua useita vuosia.

Suomessa klassikkoajoneuvoja arvioidaan olevan kaikkiaan noin 30000 - 40000, ja alan harrastajien käsityötaito on korkealla tasolla.

Helpotusta vuosikymmenten ikäisten amerikanrautojen kunnostamiseen on tuonut se, että uusia varaosia on saatavilla, ja niitä voi tilata Yhdysvalloista.

Vaikka kunnostetut klassikkoautot ovat yleensä täysin ajokunnossa, ne on usein rekisteröity museoajoneuvoiksi. Silloin niillä saa ajaa vain 30 päivää vuodessa. Tämä tieto lohduttaa ehkä niitä, jotka ovat huolissaan energiankulutuksesta ja pakokaasupäästöistä.

Näitä autoharrastajien pilkuntarkasti vaalimia kaunottaria voi ihailla klassikkoautonäyttelyssä Helsingissä ensi viikonloppuna.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme