Mainos
Mainos

8.4. Päivähoitoryhmät pysyvät suurina

Koko kevään vilkkaana jatkunut keskustelu päivähoidon ryhmäkokojen pienentämiseksi ei ole herättänyt poliittisia päättäjiä.

Hallituksen menokehyksessä ei ole luvassa lisää rahaa päiväkodeille lähivuosina. Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan samoja asioita kuin on pohdittu ainakin kymmenen vuotta. Jälleen kerran mietitään lapsiryhmien kokoa ja päiväkotien henkilöstön koulutustason nostamista.

Virkamiehet ja lastentarhanopettajaliitto ovat turhautuneita, koska milloinkaan ei tunnu olevan oikea aika parantaa lasten oloja päivähoidossa. Lastentarhanopettajaliiton mukaan päiväkotien laatu on nykyisellään kupla.

Tutkija Marjatta Kallialan mukaan meillä on hyviä ja huonoja päiväkoteja. Nykyinen laki antaa mahdollisuuden hoitaa lapset hyvin tai tarjota vain perushoito. Hoitohenkilökunta voi jättää lapsen kohtaamatta ja huomioimatta.

Tamperelainen Jutta Tuomi jäi virkavapaalle päiväkodista, kun hän koki, ettei nykyisen kokoisissa ryhmissä ole tarpeeksi aikaa ja mahdollisuutta hoitaa lasta yksilöllisesti. Nyt hän hoitaa perhepäivähoitajana neljää lasta ja ero on suuri. Lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi niin kuin pitää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme