Mainos
Mainos

8.9. Huippukokki vaihtoi hitaampaan elämään

Länsimaissa downshifting eli oman elämän kohtuullistaminen kiinnostaa yhä useampia jatkuvaan kiireeseen ja kuluttamiseen kyllästyneitä ihmisiä.

Moni oravanpyörässä juokseva haluaisi vähentää työntekoa ja viettää enemmän aikaa perheensä, ystäviensä ja itselle tärkeiden asioiden parissa.

Vain harva kuitenkaan uskaltaa tehdä rajun elämänmuutoksen.

Ranskan Rivieran arvostetuimpiin keittiömestareihin kuuluvalla Jouni Törmäsellä on ollut rohkeutta hidastaa elämäänsä ja tinkiä tuloistaan.

Puolitoista vuotta sitten Jouni luopui omasta Michelin-tähden saaneesta ravintolastaan Nizzassa. Parikymmentä vuotta ympäripyöreitä työpäiviä keittiössä viettänyt Jouni halusi aikaa muullekin kuin työnteolle.

Nykyisin Jouni Törmänen kokkaillee omassa rauhassa syrjäisessä joogakeskuksessa vajaan sadan kilometrin päässä Nizzasta.

Ruoanlaiton ja joogaamisen lisäksi Jouni hoitaa kasvimaata ja mehiläisiä sekä nauttii yksinkertaisesta elämästään luonnonrauhassa.

Uuden ravintolan perustamisen hänellä ei ole edes mielessä. Tulojen kutistuminenkaan ei Jounia huoleta.

- Riittää, että on puhtaat vaatteet päällä ja saa ruokaa päivittäin, Jouni hymähtää. Huippuravintolasta ja arvostetusta asemasta luopuminen ei ole kaduttanut häntä kertaakaan.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu Nizzasta

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme