Mainos
Mainos

8.9. Nuoret pelihelvetissä

Kiihkeä, nopearytminen rahapeli. Pienet panokset. Toivo suurista voitoista. Tällaisen pelin draivi saattaa napata nuoren uhkapelikoukkuun. Tapaamme 15-vuotiaan pojan, jolle on käynyt niin. Välillä himottaa antaa nappuloiden laulaa, välillä haluttaa potkia peli mäsäksi.

Pelejä on tarjolla kaikkialla: kaupoissa, netissä, kännyköissä. Palvelun tarjoajat suhtautuvat nuoriin eri tavalla. Raha-automaattiyhdistyksen pelikoneiden käyttö on kielletty alle 15-vuotiailta. Veikkauksen peleissä ei alaikärajaa ole.

Peliongelmaisten auttava puhelin on Peluuri. Numero on 0203 10010. Siihen voi soittaa arkisin kello 12-18.

Apua peliongelmiin saa myös A-klinikoilta. Lisäksi Suomessa toimii muutamia GA-ryhmiä (gamblers anonymous).

Lapsia kuoli Venäjällä - muuttuuko mikään?

Muuttuuko mikään Venäjällä?

Beslanin järkyttävä koulukaappaus repäisi tuskallisen haavan venäläisten sieluun. Tavallisten kansalaisten on mahdotonta ymmärtää, että joku käy viattomien lasten kimppuun. Taustalla on kuitenkin Tshetshenian ratkaisematon tilanne. Eikä konfliktille näy loppua. Venäjän valtaapitävät jatkavat kovaa linjaansa, ja vastapuolella on ihmisiä, joilla ei ole enää mitään menetettävää.

Moskovan kirjeenvaihtajamme Anu Kuistiala pohtii, mihin suuntaan tilanne kehittyy. Näkymät eivät ole valoisia.

Korvaako uusi hoito sytostaatit Saksassa?

Korvaako uusi hoito sytostaatit?

Onnistuneenkin syöpäleikkauksen jälkeen alkaa sytostaattihoito. Siihen liittyy kivuliaita sivuvaikutuksia. Monelle syöpäsairaalle solumyrkkyjen saaminen on painajainen, josta etsitään ulospääsyä hinnalla millä hyvänsä. Ahneet huijarit näkevät tilaisuutensa.

Mutta solumyrkyille löytyy myös vakavasti otettavia vaihtoehtoja. Frankfurtilaisessa tutkimuslaitoksessa kehitetään rokotetta, joka käyttää hyväkseen ihmiskehon omaa kykyä pysäyttää syövän eteneminen joissain harvoissa tapauksissa.

Katri Helena ei pakene vuorille

Katri Helena on huumoria ja voimaa täynnä

-Mä olen kuin näyttelijä. Teen ihmisille esitystä. En esitä omaa elämääni. Tulkitsen laulaessani asioita, joihin eväät on antaneet kolmannet henkilöt.

Näin pohtii Katri Helena, kun kysytään miten laulaa iloista ja suruista, jos oma elämä ei satu yhteen laulun sanojen kanssa. Katri Helenalla on takana raskas vuosi avioeroineen. Jos julkisuus käy liian painostavaksi, pitää panna luukut kiinni. Mutta laulaja ei voi paeta vuorille. Hän ymmärtää, että julkisuus sekä paijaa että kurittaa.

Jutussamme esiintyy taiteilija, joka on voimaa ja huumoria täynnä. Hän tietää, että maailma tarvitsee sekä vanhoja jääriä että nuoria uudistajia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme