Mainos
Mainos

8.9. Päiväkotien ongelmat yhä ratkomatta

Lasten hyvinvoinnin asiantuntijat arvostelevat päiväkotien nykymenoa.

Lapset eivät ole psyykkisesti turvassa, kun heitä siirrellään ryhmistä toiseen ja hoitajat vaihtuvat. Tämä tapahtuu jättiryhmissä liian vähällä henkilökunnalla. Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteerin Mirjam Kallandin mukaan tunnelma päiväkodeissa on välillä kuin rautatieasemilla.

Tutkimusten mukaan sopiva ryhmäkoko olisi lapsen ikä ja kaksi lasta päälle. Yksivuotias kehittyisi siis ihanteellisesti kolmen lapsen ryhmässä. Tällä hetkellä pienimpiä on jopa seitsemäntoista lapsen ryhmissä.

Kallandin mielestä ennen päiväkotiin menoa lapsille tarvittaisiinkin kypsyyskokeita, jotka mittavat tulokkaan valmiutta päivähoitoon.

Helsingin yliopiston professori Liisa Keltikangas-Järvinen moittii poliitikkoja. Hänen mielestään pikkulapsen etu ei kiinnosta päättäjiä, sillä nykymenon tulokset nähdään vasta kouluiässä ja silloin vastaamassa ovat jo aivan toiset poliittiset päättäjät.

Keltikangas-Järvinen oli äänessä myös keväällä 2009, jolloin mediassa käytiin suuri päivähoitokeskustelu. Vaadittiin suureen ääneen muutoksia ja lisää rahaa, mutta mitä tapahtui?

Katso myös:

Katso Raija Kantomaan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme