Mainos
Mainos

9.1. Äärioikeiston väkivalta Suomessa - onko sitä?

Ruotsin Säkerhetspolisenin, Säpon, selvityksen mukaan ruotsalaisen äärioikeiston jäseniä on epäilty tuhansista rikoksista vuosien 1999-2009 välillä. Vakavimmat äärioikeiston rikokset olivat henkirikoksia. Ruotsin näkyvimpiä liikkeitä on hierarkkinen ja militantti Svenska Motståndsrörelsen.

Motståndsrörelsenillä on Suomessa sisarliike nimeltään Suomen vastarintaliike. Sen tavoitteena on kasvattaa toimintaansa ja lisätä yhteistyötä Pohjoismaiden vastarintaliikkeiden kesken.

- Tänä vuonna järjestön rekrytointi tulee olemaan tarkemmin kohdennettua ja konkreettisesta toiminnastakin tulee totuttua monipuolisempaa. Jotta voimme kasvaa, täytyy meidän näkyä kaikkialla. Ja jotta kasvulla olisi merkitystä, on rekrytoitavien suomalaisten oltava meille sopivaa ainesta: taisteluvalmiita patriootteja, kirjoitetaan Suomen vastarintaliikkeen kotisivuilla.

- Alkava vuosi tulee olemaan liikkeen historian näkyvin - ja ehkä myös myrskyisin.

Suomessa äärioikeisto on pysynyt kasvottomana. 45 minuuttia lähti selvittämään, onko Suomessa näkyvää äärioikeistoa ja syyllistyykö äärioikeisto Suomessa - kuten Ruotsissa - rikoksiin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme