Mainos
Mainos

9.1. Huippuballerina haluaa uudistaa ohjelmistoa

Pietarin Mariinski-teatterin primaballerina Uljana Lopatkina on maailmanluokan tähti.

Hän vierailee usein ulkomailla, mutta ei kuitenkaan halua muuttaa pois Venäjältä, vaikka kiinnitys muualla toisikin huipputulot. Venäjä on hänen mielestään muuttumassa niin, että taiteilijoiden kannattaa jäädä kotimaahansa.

Lopatkina toivoisi kuitenkin enemmän uusia tuulia venäläisen perinteisen baletin repertuaariin. Työskentely modernien koreografien, kuten William Forsythen, John Neumeierin ja Hans van Manenin kanssa on ollut Lopatkinalle merkittävä henkireikä ja innoituksen lähde.

Balettitanssijan ura on elämäntapa, joka vaatii suuria uhrauksia. Lopatkinalle ne ovat kuitenkin itsestäänselvyys. Hän on nyt uransa huipulla ja saa valita roolinsa. Tanssija joutuu silti joskus jäämään teatterille yömyöhään päästäkseen harjoittelemaan ylikuormitettuihin harjoitussaleihin.

Intohimoisesta uralleen omistautumisesta huolimatta Lopatkina on pystynyt yhdistämään uran ja perheen. Hän on naimissa arkkitehdin kanssa, ja heillä on viisivuotias tytär.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme