Mainos
Mainos

9.1. Miksi Esko Aho vaikenee?

STT:n dopingjuttua on puitu julkisuudessa ja eri oikeudenkäynneissä pian 15 vuotta. Yksi mies on vaiennut asiasta viime vuosina täysin - hän on Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja Esko Aho.

Viimeksi joulukuussa Aho oli vaatinut lehtihaastattelun julkaisemisen ehdoksi sen, ettei Hiihtoliiton asioista kirjoiteta.

Aho on ollut toistuvasti suivaantunut STT-juttua koskevista kysymyksistä, vaikka moni kysymys hänen Hiihtoliiton tekemisistään odottaa edelleen vastausta.

Miksi Aho on paennut vastuutaan, vaikka hän itse oli aivan keskeisessä roolissa, kun Hiihtoliitto käynnisti oikeusprosessin ja ryhtyi peräämään miljoonakorvauksia Suomen Tietotoimistolta?

Kuinka paljon Ahoa tosiasiassa kiinnosti Hiihtoliiton puheenjohtajuus, vai oliko näkyvä pesti hänelle vain yksi pelikenttä tavoitteessa kohti presidenttikisaa?

Sen Aho vuonna 2000 hävisi, jätti Hiihtoliiton ennen Lahden MM-kotikisoja ja häipyi Harvardiin.

Kuten tiedämme, Lahden 2001 tapahtumat muuttivat STT-jutun luonteen ja myöhemmässä vaiheessa koko juttu avattiin uudelleen poliisitutkintaan. Uudet tiedot tukkivat viimeistään Ahon suun.

Ahoa ei ole kuultu rikoksesta epäiltynä missään vaiheessa, koska poliisi ei epäillyt hänen kuuluneen hiihdon sisäpiiriin eikä myöskään tienneen hiihtäjien dopingista.

Mutta voisiko yksi mahdollinen syy Ahon täydelliseen vaikenemiseen olla Hiihtoliiton vuonna 1998 tekemässä päätöksessä? Sen seuraukset olivat erittäin lähellä johtaa poliisitutkintaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme