Mainos
Mainos

9.10. Statiinikupla puhkeaa

Kolesterolia alentavat statiinilääkkeet ovat kirineet parissakymmenessä vuodessa maailman myydyimpien lääkeaineiden joukkoon. Statiineja on määrätty jo yli viidensadan miljardin euron edestä sadoille miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa. Suomessakin käyttäjämäärä ylittää jo miljoonan rajan.

Nyt huikean statiinikaupan kupla on puhkeamassa. Lääkkeet on todettu hyödyttömiksi pääosalle käyttäjistä. Tietoa hyödyttömän lääkityksen vakavista haittavaikutuksista tihkuu julkisuuteen pieninä annoksina.

Statiineja suositelleet lääketieteen asiantuntijat ovat toimineet tiiviissä taloudellisessa työsuhteessa statiinivalmistajien kanssa. Vastuuta taloudellisesti ja inhimillisesti merkittävästä virhearviosta eivät halua ottaa sen paremmin hoitoa suositelleet asiantuntijat kuin lääketurvallisuutta valvovat viranomaisetkaan.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme